Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@03:41:30 GMT

فارس من|کرونا آجیل را هم گران کرد

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۴۹۴۲۲

فارس من|کرونا آجیل را هم گران کرد

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، در پی ثبت سوژه ای در سامانه «فارس من» با عنوان «قیمت آجیل همچنان نجومی است» خبرگزاری فارس بررسی این موضوع را در دستور کار قرار داد.

«آجیل» از قدیم طی تمامی روزهای سال به ویژه در ایام نوروز در منازل ایرانی‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت و حتی به یاد داریم که «یک مشت آجیل» را به‌عنوان میان وعده هر روز صبح در جیب دانش‌آموز خود می‌ریختیم اما اکنون این میان وعده روزانه به یک پذیرایی لاکچری تبدیل شده است و فقط افرادی که از شرایط مالی مطلوب برخودار هستند می‌توانند آن را خریداری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاظم سلطانیه از خشکبار فروشان قمی با بیان اینکه آجیل مخلوط امروز در قم از کیلویی ۹۰ تا ۳۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد، گفت: این اختلاف قابل توجه به علت کیفیت آجیل مورد استفاده است و اینکه در آجیل‌های مخلوط با قیمت پایین از فندق، پسته و بادام به میزان کمتری استفاده می‌شود.

خرید پسته با چهار واسطه 

وی با اشاره به اینکه خشکبارفروشان قمی باید پسته که محصول مهم‌تری در میان خشکبار است را از خارج از استان به قم وارد کنند، مطرح کرد: برخی از مغازه‌داران با چهار واسطه پسته را می‌خرند به هیمن علت وقتی به درست مصرف کننده می‌رسد بیش از ۴۰ هزار تومان اختلاف قیمت نادرست دارد. 

سلطانیه خاطرنشان کرد: برخی از مغازه‌داران نیز با توجه به اینکه در سال گذشته کاسبی نکرده‌اند قیمت‌های خود را مقداری افزایش می‌دهند و برخی حتی میزان سود خود را به بیش از ۳۰ درصد رسانده‌اند.

وی با بیان اینکه اکنون در بازار پسته مرغوب از کیلویی ۲۰۰ هزار تومان به بالا و همچنین پسته‌های درجه پایین‌تر از کیلویی۱۶۰ هزار تومان شروع می‌شود، گفت: با باز شدن مسیر صادرات در نزدیکی به شب‌های عید، قیمت پسته افزایش قابل توجهی داشته است به‌عنوان نمونه پسته‌ای ما ۹۰ هزار تومان خریداری می‌کردیم به قیمت ۱۸۰ هزار تومان افزایش یافت.

سلطانیه از افزایش قابل توجه قیمت محصولاتی از جمله فندق و بادام در قبل از نوروز ۱۴۰۰ یاد کرد و گفت: مسئولان باید برای این افزایش قیمت تدبیری بیاندیشند چراکه با کاهش قیمت پایه آجیل، میزان خریدهای مردم نیز افزایش و در نهایت کاسبی مغازه‌داران نیز افزایش می‌یابد.

 

کاهش واردات عامل اصلی افزایش قیمت فندق

سید حسین آقا میرحسینی رئیس اتحادیه خواروبار فروشان و صنوف وابسته نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به اینکه کارشناسان حوزه تجارت افزایش چشمگیر قیمت آجیل را پیش‌بینی کرده بودند، عنوان کرد: با شیوع ویروس کرونا و بسته شدن مسیرهای تبادل کالا و کاهش واردات آجیل از جمله فندوق، بادام هندی و گردو حجم آجیل‌های کشور کاهش و در نتیجه قیمت آن افزایش یافت.

وی با بیان اینکه ایران از قدیم یکی از تولیدکنندگان پسته بوده است، عنوان کرد: در مورد این محصول هر چند افزایش قیمت ۵۰ درصدی داشته‌ایم اما این افزایش نسبت به افزایش قیمت کالاهای مختلف به ویژه فندق و بادام هندی قابل توجه نیست، هر چند موضوع باز شدن مسر صادرات پسته در ماه‌های اخیر و دخالت دلالان همانند گذشته در افزایش قیمت پسته بی‌تاثیر نیست. 

میرحسینی از پسته زیر ۲۵ اُنس به‌عنوان پسته با کیفیت نام برد و گفت: پسته احمد آقایی که به‌عنوان پسته با کیفیت شناخته می‌شود سال گذشته کیلویی ۱۱۵ هزار تومان بود در نوروز امسال به ۱۸۰ هزار تومان رسیده است درحالی‌که فندق با پوست سال گذشته کیلویی ۶۵ هزار تومان توسط مغازه‌دار خریداری می‌شد و ۸۵ هزار تومان به فروش می‌رسد اما اکنون مغازه‌دار این محصول را ۲۱۰ هزار تومان خریداری و ۲۳۰ هزار تومان به فروش می‌رساند.

وی علت افزایش قیمت فندوق را نبود فندوق خارجی در بازار دانست و افزود: مغز فندوق نوروز ۹۹ نزدیک به ۹۵ هزار تومان بوده است اما امسال این محصول به کیلویی ۳۵۰ هزار تومان رسیده است.

میرحسینی با بیان اینکه تولیدات داخلی به تنهایی نمی‌توانند آجیل مورد نیاز کشور را تأمین کنند، تصریح کرد: تخمه آفتاب گردان نوروز ۹۹ توسط مغازه‌دار کیلویی ۱۸ هزار تومان خریده می‌شد و در نهایت کیلویی ۲۲ هزار تومان به درست مصرف کننده می‌رسید اما نوروز ۱۴۰۰ این محصول توسط کاسب ۴۷ هزار تومان خریداری می‌شد و ۵۳ هزار تومان به فروش می‌رسید.

 

وضعیت معیشتی کسبه مورد توجه قرار گیرد

وی با تاکید بر اینکه وضعیت معیشتی کسبه نیز باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد، عنوان کرد: کسبه در نوروز ۱۴۰۰ شرایط مطلوب‌تری نسبت به دو سال گذشته داشتند چراکه نوروز ۹۸ به علت افزایش قیمت آجیل، تبلیغات منفی با شعار «آجیل نخرید» در سطح کشور انجام شد و کاسب‌ها فروشی نداشتند و نوروز ۹۹ نیز به علت شیوع کرونا مردم خریدی نداشتند اما نوروز ۱۴۰۰ فروش خوبی داشته‌اند هر چند قیمت‌ها افزایش و قدرت خرید مردم نیز بسیار کاهش یافته است.

میرحسینی از فعالیت ۱۵۰ واحد خشکبار فروش پروانه‌دار در قم خبرداد و گفت: ۲۰ واحد خاروبار فروش نیز در استان قم داریم که پروانه دریافت نکرده‌اند اما روند پذیرش آن‌ها درحال انجام است.

وی راهکار کاهش قیمت را افزایش واردات دانست و مطرح کرد: بادام هندی کیلویی ۱۱۵ هزار تومان توسط مغازه‌دار خرید می‌شد اما امسال خرید این محصول توسط کاسب به ۲۷۵ هزار تومان افزایش یافته است.

افزایش چشمگیر قیمت کالاها در ماه‌های اخیر به یک موضوع عادی برای مردم تبدیل شده است و هر روز خبر از افزایش قیمت یک محصول جدید به گوش می‌رسد و سبک غذایی خانواده کوچک‌تر می‌شود؛ اعتراضات مردمی در فضای مجازی و صدای رسای رسانه‌ها هم دیگر دردی را مداوا نمی‌کند چراکه با وجود همه اعتراضات همچنان قیمت مرغ، گوشت، روغن، میوه، آجیل و هزاران کالای دیگر همچنان بالاست اما با این وجود همچنان مردم ایران با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری۱۴۰۰ در انتظار تغییر و تحول هستند.

انتهای پیام/۷۸۰۲۳

منبع: فارس

کلیدواژه: افزایش قیمت پسته واردات قیمت هزار تومان به فروش افزایش قیمت نوروز ۱۴۰۰ مغازه دار سال گذشته قابل توجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۹۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا آجیل ها آفلاتوکسین دارند ؟

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ ️ آفلاکتوسین یکی از اعضای خانواده سم‌های تولید شده توسط قارچ‌های خاصی است که در دانه‌ها و محصولات کشاورزی مثل بادام زمینی، پنبه، ذرت و بادام درختی یافت می‌شوند. قارچ اصلی آن‌ها که آفلاتوکسین را تولید می‌کند، آسپرگیلوس و آسپرگیلوس پاراسیتیکوس نام دارد که در نواحی گرم و مرطوب زندگی و رشد می‌کنند. قارچ تولید کننده آفلاتوکسین می‌تواند دانه‌ها را در زمین تولید کند که همراه با محصولات اصلی برداشت شود و حتی در انبار‌های ذخیره و نگهداری نیز برود.
افراد با خوردن این محصولات آغشته شده مثل بادام زمینی یا با مصرف گوشت‌ها و محصولات لبنی حیواناتی که این غذا‌ها را خورده اند، ممکن است که در معرض آفلاتوکسین قرار بگیرند. کشاورزان و دیگر کارگران زمین نیز ممکن است از طریق آلودگی‌های تولید شده هنگام فرآیند تولید محصول به آفلاتوکسین مبتلا شوند.

چه سرطان‌هایی با آفلاتوکسین مرتبط هستند؟
قرار گرفتن در معرض آفلاتوکسین می‌تواند خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد.

چگونه خودمان را کمتر در معرض آفلاتوکسین قرار دهیم؟‌
می‌توانید با خرید محصولاتی از جمله بادام زمینی، کره بادام زمینی فقط از برند اصلی این خطر را کاهش دهید و همچنین قسمت‌های بدون رنگ، کپک زده و چروکیده را نیز از آن جدا کرده و دور بریزید و برای به حداقل رساندن خطر این ماده، سازمان غذا و داروی جهانی غذا‌هایی را که حاوی آفلاتوکسین هستند، مثل کره بادام زمینی و خود بادام زمینی را چک می‌کند که بدون رنگ باشد.  
جالب این جاست که نمی‌توانید سم آفلاتوکسین را ببینید یا بو کنید و همین ذرات کوچک باز هم خطرناک هستند. مطالعات نشان می‌دهد که اگر این ماده را بیشتر از ۱ گرم مصرف نکنید، خطری برایتان ندارد، یعنی باید کم‌تر از یک قاشق از این ماده در ۱۰۰۰۰۰ کیلوگرم ماده غذایی وجود داشته باشد که آسیبی به بدن شما نمی‌رساند. 
سم موجود تولید شده توسط قارچ‌های رایجی هستند که در هر جایی از خاک یافت می‌شوند و به همین دلیل احتمال وارد شدن آن‌ها به غذا بعد از برداشت محصول وجود دارد.

دانه‌هایی که از آفلاتوکسین تاثیر می‌گیرند
حبوبات یا محصولات بر پایه حبوبات جزء اصلی‌ترین غذا‌های مصرفی در سراسر جهان هستند. در بین حبوبات، برنج و ذرت بیشترین احتمال برای دارا بودن آفلاتوکسین در شرایط طبیعی را دارند. آفلاتوکسین‌ها می‌توانند هم قبل و هم بعد از برداشت تولید شوند.
گزارشات نشان می‌دهد که برنج بیش از همه مستعد این است که آفلاتوکسین داشته باشد. رشد قارچی نیز بیشتر در اطراف محصولاتی صورت می‌گیرد که رطوبت بیشتری داشته باشند و در نتیجه بی رنگی در غلات به وجود می‌آید که کیفیت آن را نیز دچار مشکل می‌کند.
لوبیا‌ها و بادام زمینی نیز در رژیم‌های غذایی مخصوصا در آفریقا یک مکمل محسوب می‌شوند، اما باز هم احتمال دارا بودن آفلاتوکسین در آن‌ها وجود دارد. میزان رشد قارچ و تولید آفلاتوکسین‌ها در حبوبات به دما، رطوبت، نوع خاک و محل ذخیره محصولات بستگی دارد.
این ماده را می‌توان در محصولات مختلفی از جمله فلفل سیاه، زردچوبه، هل، میخک، زیره سبز، گشنیز و زنجبیل یافت. علاوه بر وجود آفلاتوکسین در تخم مرغ‌ها و شیر خام گاو گزارش شده است. از آن جایی که دانه‌های تحت تاثیر قرار گرفته به آفلاتوکسین‌ها اجازه می‌دهند که وارد زنجیره غذایی شوند، بنابراین بیشتر تخت تاثیر شرایط اقلیمی قرار خواهند گرفت.

شرایط اقلیمی و ارتباط آن با تولید آفلاتوکسن
تغییرات آب و هوایی مشخصا می‌تواند روی کیفیت و در دسترس بودن غذا‌های مصرفی تاثیرگزار باشد. با افزایش جمعیت در سراسر جهان، تاکید اصلی روی امنیت غذایی مخصوصا غذا‌هایی است که درخواست بیشتری از سمت مصرف کننده دارد.
محتوای آفلاتوکسین می‌تواند روی هزاران کیلومتر از زمین کشاورزی حاوی محصول تاثیر بگذارد که این مناطق معمولا در قسمتی از آسیا، آفریقا و آمریکا هستند که گرم‌تر از بقیه جا‌ها می‌باشند. تغییرات اقلیمی نه تنها می‌تواند باعث افزایش تولید آفلاتوکسین شود، بلکه ساختار کیفی آن را نیز قوی‌تر می‌کند.
محتوای آفلاتوکسین در مراحل اولیه در طول رشد دانه و در مرحله دوم در طول بالغ شدن دانه ایجاد می‌شود. حال هرچقدر که منطقه گرم تر، مرطوب‌تر و یا حتی گرم، اما خشک باشد، این تولید قارچ بیشتر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • روزتان را با غذاهای پرانرژی آغاز کنید
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۷ اردیبهشت؛ سکه یک میلیون تومان گران شد
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ طلا و سکه باز هم گران شد
  • آیا آجیل ها آفلاتوکسین دارند ؟
  • پشت پرده محرومیت گران‌قیمت ویسی؛ بچه سردار مملکت باید بمیرد؟ حفاظت اطلاعات بازی‌ها را رصد کند!
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ کدام خودرو امروز گران شد؟
  • قیمت محصولات سایپا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ هاچ‌بک جدید سایپا گران شد
  • لوازم‌خانگی ایرانی؛ گران‌تر از برند‌های برتر دنیا
  • ارسال کمک های مردمی به حساب مولانا عبدالحمید کیهان را شاکی کرد /یکی از افراد نزدیک به او و خانواده اش در هتل های گران‌قیمت تهران اقامت داشتند
  • عصبانیت کیهان از ارسال کمک های مردمی به حساب مولانا عبدالحمید /یکی از افراد نزدیک به او و خانواده اش در هتل های گران‌قیمت تهران اقامت داشتند